Cholestone

Rating: 2.8/5 (70 voturi)

74.03 RON
Tva:
24%
Cod produs:
CV0113
Puncte Bonus:
150
Cantitate:
90 TABLLETE
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

CHOLESTONE-produs natural pentru scaderea colesterolului

 

Modul de viata necorespunzator, aportul de alimente bogate in grasimi, predispozitia genetica la diferite afectiuni, tulburarile de metabolism (diabetul, hipercolesterolemia) joaca un rol important in aparitia bolilor cardiovasculare. Pentru prevenirea acestor boli a fost realizat noul produs din familia CaliVita, Cholestone.


Componentii acestui preparat natural asigura o scadere a nivelului sangvin de colesterol si, in acelasi timp, o protectie antioxidativa. Uleiul din seminte de in are in compozitie acizi grasi cu implicatii in sinteza prostaglandinelor. Se cunoaste faptul ca prostaglandinele reduc nivelul sanguin al colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara si astfel scade riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc viscuozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen al tesuturilor.

- Pectina este o fibra solubila in apa, care ajuta la mentinerea unui nivel normal de colesterol si amelioreaza lipidemia. Este un absorbant eteric pentru lipide.

- Usturoiul din compozitie reduce nivelul sangvin al lipoproteinelor cu densitate mica (LDL), raspunzatoare de formarea ateroamelor, si in acelasi timp contribuie la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densiste crescuta (HDL) care au efect protector fata de ateroscleroza. De asemenea, au fost dovedite si efectele vasodilatatoare si hipotensoare ale usturoiului. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Actiunea asupra aparatului cardiovascular consta in combaterea tahicardiei si spasmelor arterelor coronare raspunzatoare de producerea crizelor de angina si a infarctului de miocard, imbunatatindu-se astfel performanta cardiaca. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.

- Uleiul de seminte de in din compozitie are efect de optimizare nivelului de colesterol si lipide din sange. Reprezinta una dintre cele mai bogate surse naturale de acizi grasi nesaturati Omega 3.

- Vitamina C din compozitie ajuta la mentinerea integritatii structurale a capilarelor, accelereaza circulatia sanguina.

- Vitamina E are, de asemenea, rol in prevenirea aterosclerozei, prin efectul sau vasodilatator si in plus este un antioxidant puternic.

- Cromul si Lecitina din compozitie scad colesterolul din sange, impiedica formarea placilor de aterom diminuand mult riscul de cardiopatie ischemica si infarct.


Un flacon de Cholestone are 90 de tablete si costa 74.03 lei (cel mai mic pret de distributie).

se administreaza1-3 tablete/zi

in functie de recomandarea medicului

Obs.Cholestone este un produs naturist care inglobeaza in compozitia sa principii active destinate curatarii sangelui si vaselor de sange de acele depozite de grasimi amestecate cu produse metabolice toxice sau reactive care adesea ingreuneaza circulatia de-a lungul arterelor si functionarea corespunzatoare a organelor. Pentru o eficienta maxima se recomanda impreuna cu un regim alimentar sarac in grasimi si cat mai multa miscare.

Componente
Valoare
Unitate
Ulei de seminţe de in
200
mg
Pectină de măr
200
mg
Usturoi
100
mg
Vitamina C
60
mg
Vitamina E
10
mg
Crom
50
mcg
Lecitină
100
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
colica biliara
1-0-1
litiaza biliara
1-0-1
scaderea colesterolului
1-1-1
scaderea trigliceridelor
1-1-1
tulburari circulatorii(cerebrale, periferice)
1-0-1
tromboze
1-1-1
ateroscleroza
1-1-1
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
Cinci lucruri despre usturoi

        Usturoiul este una dintre plantele ale cărei efecte benefice au fost confirmate de medicina modernă după sute de ani de utilizare. Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naţionale italiene şi franţuzeşti. Chiar dacă utilizarea usturoiului are nenumărate avantaje, multe persoane nu îl suportă, datorită gustului său specific foarte puternic. Din fericire, astăzi există suplimente alimentare de calitate ce conţin extract de usturoi dezodorizat.

Haideţi să vedem care sunt câteva dintre efectele benefice ale usturoiului!

    O serie de studii au demosntrat că usturoiul are efecte antibacteriene şi antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric şi duodenal. Examinând efectele antivirale ale usturoiului, cercetătorii au descoperit că alicina sulfurică pe care o conţine este eficientă, printre altele, împotriva virusului ce cauzează herpesul. Conform cercetărilor ştiinţifice, datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agenţii săi activi sulfuroşi menţionaţi mai sus sunt capabili să dezintegreze pereţii celulari şi proteinele ciupercilor.

    Efectele sale antioxidante nu au fost încă documentate în articole ştiinţifice, chiar dacă experimentele in vitro au demonstrat că usturoiul ne poate proteja eficient celulele de radicalii liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alţi radicali liberi de peroxid.

    Poate fi, de asemenea, eficient în tratarea hipertensiunii; comparând rezultatele mai multor studii dublu-oarbe, cercetătorii au descoperit că, dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puţin de patru ori pe săptămână, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

    Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a colesterolului. Acesta a fost confirmat de o serie de studii: dacă este aplicat pe termen lung, reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numic şi „colesterolul rău”), în timp ce nivelul de colesterol HDL creşte pe durata tratamentului. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

    Pe lângă faptul că reduc tensiunea arterială şi nivelul de colesterol, agenţii activi din usturoi pot ajuta şi la normalizarea nivelurilor altor grăsimi sanguine, cum ar fi trigliceridele. Prin urmare, usturoiul ne protejează inima şi vasele de sânge.

Bibliografie:
Billing J, Sherman P, The Quarterly Review of  Biology (1998) 73(1): 3-49.
Zhou ZF, Zhang YS, Wang YM, Chung Hua Liu  Hsing Ping Hsueh Tsa Chih (1997) 18(1):18-21.
Silagy C, Neil AW, J Hypertension )1994) 12:463–68.
Weber ND, et al, Planta Med (1992) 58(5):417-23.
Yarnell E, Garlic: Continuing Education Module (1999) New Hope Institute of Retailing
(produced in association with Bastyr University, Bothell, WA). 8 pages.
Adetumbi M, Javor GT, Lau BH, Antimicrob Agents Chemother (1986) 30(3):499-501.
Ledezma E, et al, Mycoses (1996) 39:393-5
Yoshida S, et al, Appl  Environ Microbiol (1987) 53(3):615-7.
Ide N, Matsuura H, Itakura Y, Phytotherapy Research (1996) 10:340-341.

 

Clinicaverde.ro partener Calivita va recomanda mai multe detalii despre produsele care au in compozitie usturoi:

-Garlic Caps with Extra Parsley(100 CAPS GELATINOASE)
-Cholestone(90 TABLLETE)

O noua descoperire medicala: colesterolul declanseaza ciroza

  Un grup de cercetatori spanioli au demonstrat legatura stransa intre nivelul ridicat de colesterol si aparitia cirozei la persoanele obeze. Experimentele efectuate pe soareci deschid larg orizontul strategiilor terapeutice.Obezitatea, din ce in ce mai frecventa in toata lumea, influenteaza o serie de dezechilibre ale metabolismului, cum ar fi cresterea rezistentei la insulina sau dezvoltarea rapida a stratului de grasime in zona organelor vitale. Se estimeaza ca intre 25 si 30% din numarul persoanelor obeze au un ficat foarte gras. Din randul acestora provin bolnavii de ciroza hepatica. Cercetatorii din Barcelona sustin ca rolul-cheie in declansarea si evolutia cirozei nu il au trigliceridele, asa cum s-a crezut multa vreme. Obezitatea, din ce in ce mai frecventa in toata lumea, influenteaza o serie de dezechilibre ale metabolismului, cum ar fi cresterea rezistentei la insulina sau dezvoltarea rapida a stratului de grasime in zona organelor vitale. 

 Pentru scaderea colesterolului Clinica verde partener Calivita va recomanda: Cholestone , Omega 3 Concentrate , Lecithin 100 , Lecithin 250 , Nopalin.

Pentru reglarea metabolismului hepatic si ca ajuvant in croza hepatica Clinica verde partener Calivita va recomanda: Liver aid , Arginine Plus , Spirulina Max , Spirulina-Chlorella  Plus, Ocean 21 , Noni Organic.
 

Parazitozele intestinale si tratamentul natural cu produsele Calivita

                Parazitozele constituie un motiv de reala ingrijorare pentru oricine. In ultima vreme tot mai multi adulti au fost depistati cu diversi paraziti. Una din cauzele aparitiei acestora este igiena necorespunzatoare, insa lambria este rezistenta si la clorinarea apei, deci contaminarea este inevita
            Pentru o mai buna intelegere a fenomenului trebuie cunoscute cateva notiuni...
            Parazitul este o fiinta vegetala sau animala care traieste temporar sau definitiv pe seama altei fiinte vegetale sau animale, deseori provocandu-i tulburari evidente.
            Parazitismul reprezinta un mod de viata in care o fiinta foloseste, in parte sau in totalitate, ca mediu necesar vietii sale, o alta fiinta.
            Parazitozele sunt boli cauzate de prezenta in organism a diversi paraziti. Cele mai intalnite parazitoze sunt: giardioza sau lambiaza, ascaridioza si oxiuroza.


Giardioza

       Giardia este un parazit al intestinului subtire si al cailor biliare. Odata patruns in tubul digestiv al omului, parazitul se multiplica rapid, ajungand chiar la densitati de 1 milion de paraziti de 1 milion de paraziti/ cm patrat de mucoasa intestinala. Astfel apare malabsorbtia, deoarece portiuni intregi de pe suprafata intestinala sunt sustrase procesului de absorbtie.
       Contaminarea se realizeaza prin ingestia chisturilor de pe fructe sau legumele contaminate si nespalate, ingestia de alimente contaminate, maini murdare, apa contaminata. Apar urmatorele simptome: diaree, constipatie, dureri abdominale, dureri de cap, balonare, lipsa poftei de mancare, manifestari cutanate (prurit). In cazul in care parazitul patrunde in caile biliareestra si intra hepatice, apare lambliaza hepatobiliara cu rol in declansarea de coleciste, dischinezii biliare, enterite, colite. Lambliile declanseaza simptome cum ar fi: balonare, stare de oboseala, ameteala, pierdere in greutate. De asemenea se poate ajunge la hepatomegalie, cu alterarea probelor functionale hepatice.


Ascaridioza

        Ascaridioza este provocata de Ascaris Lumbricoides (limbric), un parazit de culoare alb=galbuie, uneori roz care masoara 15-25 cm. Ouale inghitite odata cu alimentele contaminate (fructe sau zarzavaturi nespalate) sau cu apa infestata ajung in intestin, unde, sub influenta sucurilor intestinale, isi pierd invelisurile, eliberandu-se larvele.
       Larvele strabat peretele intestinal si, pe cale venoasa, ajung in ficat, apoi, prin venele suprahepatice, la inima. Mai departe, prin mica circulatie, ajung in plamani unde perforeaza peretle alveolar, urca de-a lungul arborelui respirator si, prin trahee ajung in cavitatea bucala, de unde, inghitite, ajung din nou in intestin devenind adulte. Formele adulte se acupleaza, iar dupa 2-3 luni, femelele depun oua. Viata ascaridului adult este 1-2 de oua.
      Ascaridioza se face cunoscuta printr-o serie de tulburari clinice caracteristice celor 2 faze: de larva si de adult. In prima faza, cand are loc trecerea larvelor prin plamani, ne vom confrunta cu o adevarata pneumonie ascaridiana. In faza a doua, intestinala, vor aparea: dureri abdominale insotite de greata, balonari, modificari de apetit, tulburari de tranzit, cefalee, ameteli, prurit, anemie. Prezenta parazitului in caile biliare constituie cauza icterelor obstructive.



Oxiuroza

      Oxiurul este un parazit mic, femela masurand pana la 1 cm, iar masculul 0, 3-0, 5 cm. Trieste in cecum si migreaza, in special noaptea, spre orificiul anal, unde depune oua. Migrarea se face, deobicei, seara si se caracterizeaza printr-un prurit anal greu de suportat. Este introdus in organism prin intermediul mainilor murdare. Este insotit de prurit, insomnie, urticarie (datorita toxinelor), amenoree, apendicita parazitara, depresii grave, ocluzii intestinale.

     Parazitozele enumerate mai sus sunt raspnadite pe intregul glob, cu frecventa mai ridicata in colectivitatile de copii. Indiferent de tipul parazitului, prezenta acestuia in organism influenteaza negativ dezvoltarea fizica si psihica a celor infestati.Oranismul in plina dezvoltare al copiilor, cu necesitati energetice sporite, poate suferi mai mult de pe urma diversilor paraziti. Astfel, pot aperea tulburari de digestie si de absorbtie, inhibarea activitatii unor enzime, modificari ale mucoasei intestinale, toate acestea urmate de intarzieri in cresterea si dezvoltarea copiilor. De asemenea, toxinele eliminate de paraziti pot cauza tulburari neuro-psihice, tulburari de memorie, de atentie, de concentrare.
     In concluzie, parazitozele afecteaza intreg organismul. Nu trebuie laste netratate, dar nici tratate cu medicamente in exces sau nepotrivite.

      CaliVita International ofera o gama variata de produse naturale cu rol anti-parazitar, fara efecte secundare...

Solutia ideala pentru astfel de situatii cuprinde 3 etape:

    1. Distrugerea si eliminarea parazitului
    2. Eliminarea din organism a toxinelor rezultate in urma activitatii parazitului
    3. Refacerea organelor interne si a mucoaselor afectate de parazit

 

1. Distrugerea parazitului se poate realiza cu:

- Garlic Caps (extract de usturoi): omoara toti parazitii si totodata detoxifica organismul, accelereaza epitelizarea (vindecarea ranilor) mucoasei digestive si a organelor lezate. Este util in unele pneumonii, bronsite, traheite, ajuta la efacerea plamanilor dupa pneumoniile ascaridiene.

- Meal Time: contine enzime digestive care, impreuna cu extractul de usturoi (Garlic Caps), omoara chisturile de Giardia si ciupercile (prin continutul de usturoi si cuisoare). In acelasi timp este un bun dezinfectant, tonifica sistemul imunitar, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, protejeaza ficatul, elimina substantele reziduale.

- Para Protex: contine substante biologic active, de mare ajutor in lupta organismului cu parazitii, ciupercile si viermii intestinali. Actioneaza si asupra efectelor prezentei acestora in tractul digestiv si nu numai. Prin natura compozitiei sale lupta exclusiv impotriva agentilor intrusi, protejand bacteriile utile din intestine.

- White Willow: scoarta de salcie alba, are proprietati viermifuge.


2. Detoxifierea organismului se realizeaza excelent cu Pure Yucca


3. Refacerea florei intestinale si implicit a mucoaselor lezate de prezenta parazitului se face cu:

- AcZymes si Acidophilus: refac flora intestinala si asigura buna functionare a intestinului afectat.

- Green Care: cicatrizeaza leziunile intestinului cu ajutorul clorofilei. Mediul alcalin realizat este neprielnic parazitilor, iar vitaminele si mineralele prezente refac organismul afectat.

- Cholestone: contine usturoi si pectina de mar, care amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei intestinale.

- Bee Power Royal Jelly: bogat in laptisor de matca, regenereaza tesuturile arborelui bronsic si este util in bolile hepatice, nevrite.

- OxyMax: prezenta oxigenului este neprielnica parazitilor si ajuta la refacerea rapida a tesuturilor lezate.

- Complexele multivitaminice Full Spectrum, Vital A, B, AB, 0, Lion Kids Punch with vitamin D , refac organismul dupa procesul de malabsorbtie ce insoteste parazitoza.

- Ocean 21: prin continutul de Aloe Vera reface tot tractul digestiv iar prin continutul de alge marine ofera din belsug necesarul de proteine, vitamine, minerale; sucul de morcov si sfecla (surse bogate in vitamine si minerale) refac tesuturile epiteliale.

- Super Soya Lecithin si Stress Management: prin complexul de vitamine din grupele B si C refac tesuturile.


Atentie! O combinatie optima de cateva produse  cu precizarea ca trebuie tinut cont ca la copii se administreaza dozele injumatatite clinicaverde.ro partener Calivita recomandam : Para Protex, Garlic Caps, Pure Yucca (la copii nu se da), Meal Time (mai ales la copii) si Acidophilus) este suficienta pentru solutionarea optima a parazitozelor.

O solutie pentru colesterolemie cu produse naturale

      Colesterolul este un tip de grasime care poate fi gasita în aproape orice aliment de origine animala. În general, colesterolul este considerat daunator de majoritatea oamenilor, desi este indispensabil pentru anumite functii vitale. În organismul uman este indispensabil pentru producerea hormonilor si mentinerea structurii membranelor celulare, dar o cantitate însemnata este utilizata si de catre ficat pentru producerea acidului biliar.

 

   Totusi, multe persoane trebuie sa-si supravegheze cu strictete colesterolemia datorata alimentatiei, deoarece ficatul singur produce o cantitate suficienta de colesterol pentru a acoperi necesitatile organismului.

 

   Colesterolul nu se dizolva bine în apa, din aceasta cauza transportul sau de catre sânge se face cu greutate. Transportul particulelor de colesterol este facilitat de un învelis proteic, numit lipoproteina. Clasificarea diferitelor lipoproteine se face în functie de densitatea lor, cele mai importante fiind colesterolul de mica densitate (low density lipoprotein, LDL) si de mare densitate (high density lipoprotein, HDL).

 

   În sânge, o mare parte a colesterolului este sub forma de LDL, iar acesta e transportat de la ficat la diferitele organe ale corpului, unde este utilizat. În cazul în care cantitatea de LDL din fluxul sanguin este prea mare, se pot forma depuneri aterosclerotice pe peretii vaselor sanguine, deoarece excesul de LDL din sânge este preluat de fagocite, care apoi se integreaza în peretii vasculari. Astfel, în timp, pe peretele vascular se formeaza niste "pernite" mici care vor îngusta lumenul vascular si vor reduce irigarea tesuturilor. În general, o colesterolemie crescuta înseamna o hipercolesterolemie periculoasa, adica LDL-colesterolemie.

 

   Exista însa si colesterol "bun". HDL înseamna particule de colesterol de diametru redus, care, spre deosebire de LDL, sunt utile. Caracteristica specifica a HDL-colesterolului consta în capacitatea sa de a mobiliza si colesterolul deja depus pe peretii vaselor de sânge si de a-l transporta la ficat, unde este eliminat si, astfel, nivelul colesterolului din sânge scade si organismul înlatura efectul nociv al acestuia, iar riscul aparitiei aterosclerozei se reduce. Cercetarile clinice internationale au dovedit ca la bolnavii cu un nivel mai scazut al HDL-colesterolului apar mai frecvent complicatii ale aparatului cardiovascular si creste riscul infarctului miocardic. În concluzie, HDL-colesterolul protejeaza vasele sanguine de leziuni aterosclerotice. De aceea, nu este suficient sa reducem doar nivelul colesterolului total, adica al LDL-colesterolului, ci, preventiv, este indispensabila si cresterea HDL-colesterolului.

 

   În acest sens, în viata de zi cu zi, pe lânga o alimentatie moderna, ne ajuta si consumul de suplimente alimentare. Sunt deosebit de benefice fructele cu un continut ridicat de vitamina A, C, E si alti antioxidanti. Este indicat sa se consume fructe al caror indice CARO (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen) este mare si care sunt bogate în fibre vegetale, cum ar fi, de exemplu, mangostana. În Europa, mangostana se întâlneste mai ales ca o componenta a unor sucuri de calitate sau a unor suplimente alimentare. Astfel, ZenThonic este un supliment alimentar care, pe lânga numeroasele efecte benefice asupra organismului, este util si în protejarea sistemului cardiovascular. Nivelul grasimilor din sânge poate fi redus si prin consumul de Nopalin, un supliment alimentar cu un continut ridicat de fibre vegetale. Nopalinul, prin efectul sau de reglare a greutatii corporale, înlatura si factorul de risc reprezentat de excesul ponderal. În prevenirea aterosclerozei este foarte important si consumul sistematic de acizi grasi nesaturati (acizii grasi omega 3). În afara de uleiul de peste Omega 3, si Evening Primrose Oil contine acizi grasi nesaturati. Consumând Evening Primrose Oil, vom obtine efecte la fel de benefice ca si în cazul suplimentului alimentar Omega 3. Dintre plante, este eficient usturoiul din Garlic caps, deoarece influenteaza nu numai nivelul colesterolului "bun" si "rau", ci îndeparteaza plachetele calcificate depuse deja pe peretii vaselor sanguine. Cele mai moderne produse cu activitate "multi", care scad colesterolemia, sunt cele care contin antioxidanti, fibre vegetale, acizi grasi nesaturati si usturoi (de ex. Cholestone). În sânge mai exista un tip de grasime cu rol în aparitia aterosclerozei: trigliceridele. Principalele componente ale grasimilor asimilate o data cu alimentele sunt trigliceridele, tesuturile grase ale organismului fiind formate aproape în totalitate din trigliceride. Depozitate sub forma de grasimi, ele reprezinta si cea mai importanta sursa de energie a organismului. O parte a trigliceridelor provine din grasimile alimentare, dar organismul este capabil sa sintetizeze trigliceridele si din alte alimente (de ex. zaharuri, respectiv carbohidrati). Nivelul trigliceridelor din sânge poate creste si în urma unei alimentatii bogate în grasimi sau a consumului de alcool în cantitati mari. Pentru a reduce nivelul trigliceridelor din sânge în vederea evitarii aterosclerozei si a infarctului miocardic, pe lânga respectarea unei diete este de ajutor si suplimentul alimentar Super Soya Lecithin.

Consumul de migdale, nuci şi alune determină o ameliorare a colesterolului

10 nuci.jpgConsumul de nuci, migdale şi alune determină o ameliorare a nivelului colesterolului, potrivit rezultatelor preliminare a 25 de teste clinice. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, mai ales acizi graşi nesaturaţi, în fibre, minerale, vitamine şi alte elemente ca antioxidanţii, precizează autorii studiului apărut luni în Archives of Internal Medicine. Consumul acestor fructe face obiectul cercetărilor datorită capacităţii lor de a scădea colesterolul sanguin şi reduce astfel riscul de boli cardiovasculare, explică doctorul Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda din California. Ea a analizat rezultatele celor 25 de teste clinice, care au implicat consumul acestor alimente, desfăşurate în şapte ţări şi la care au participat 583 persoane cu niveluri scăzute sau ridicate ale colesterolului. În cadrul testelor, au fost comparate datele strânse de la un grup de persoane care nu au consumat alimentele respective şi de la altul, care consumase diferite cantităţi de nuci, migdale şi alte produse echivalente. Nimeni nu lua medicamente împotriva colesterolului.



  Participanţii la studiu au consumat în medie 67 g de migdale, nuci sau alte fructe cu coajă tare pe zi, ceea ce a determinat o scădere medie cu 5, 1% a nivelului total de colesterol. Trigliceridele, grăsimile care circulă în sânge şi provin mai ales din asimilarea corpilor graşi, a zaharurilor şi a alcoolului, au scăzut cu 10, 2% la persoanele care aveau niveluri ridicate (cel puţin 150 mg/dl), dar cu mai puţin la cele cu niveluri mai mici.

   Cel mai puternic efect al consumului de migdale, nuci şi alune a fost observat la persoanele care aveau un nivel ridicat al colesterolului rău (colesterolul LDL - lipoproteine de mică densitate), un indice de masă corporală scăzut şi un regim alimentar occidental, spun autorii studiului. Se recomandă astfel includerea acestor alimente în regimuri alimentare terapeutice pentru ameliorarea nivelului de colesterol, pentru că pot reduce riscul de boli cardiace, încheie ei.

 

sursa: posta medicala.ro

Susanul, 10 beneficii uimitoare pentru sanatate

Susanul (Sesamum indicum) este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, pretuita ca planta pentru ulei de cel putin 5000 de ani. Desi incepe sa-si recastige favoarea datorita inaltului continut de calciu si magneziu, putini stiu ca este de asemenea una dintre cele mai puternice alimente medicinale .
De fapt, istoria ei ca medicament incepe cu 3 600 de ani in urma, in timpurile Egiptului antic, listata in papirusurile Ebers ca un medicament favorit. De asemenea, femeile din stravechiul Babilor se crede ca foloseau un amestec de miere si seminte de susan (halva) pentru a prelungi tineretea si frumusetea, iar soldatii romani mancau amestecul pentru forta si energie.
In ultimii 20 de ani, o abundenta de informatii stiintifice a fost revarsata pentru a se demonstra ca semintele de susan si componentele acestora au peste 36 de proprietati terapeutice documentate. Date fiind aceste revelatii, s-ar parea ca susanul ar fi la locul lui intr-un cabinet medical, la fel ca si intr-un dulap de bucatarie.
Clinicaverde.ro partener calivita va recomanda sa cunoasteti  doar 10 proprietati medicinale dovedite pe care le are susanul
Diabet: un studiu publicat in Jurnalul Clinic de Nutritie a aratat ca uleiul de susan a imbunatatit eficacitatea medicamentului antidiabetic oral glibenclamida la diabeticii de tip 2 [1]. Un alt studiu publicat in 2006 in Jurnalul de Alimente Medicinale a aratat ca inlocuirea oricarui alt ulei cu uleiul din seminte de susan ca unic ulei alimentar a avut un efect binefacator la pacientii diabetici hipertensivi, micsorand presiunea sanguina si glucoza [2].
Hipertensiunea: un studiu publicat in 2006 in Yale Journal of Biological Medicine a aratat ca uleiul din seminte de susan are un efect binefacator la pacientii hipertensivi care iau fie diuretice, fie beta-blocante. Substituirea oricaror alte uleiuri cu ulei de susan a micsorat presiunea sistolica si diastolica la normal, in plus pe langa diminuarea peroxidarii lipidice (rancezirea corporala) si statutul antioxidantilor [3]. Unul dintre compusii identificati in spatele efectului hipertensiv al uleiului din seminte de susan sunt peptidele care actioneaza ca angiotensina I – convertind inhibitorii enzimatici [4].
Gingivita/placa dentara: Uleiul din seminte de susan a fost utilizat pentru igiena orala timp de mii de ani in traditia medicala indiana cunoscuta ca Ayurveda intr-un susanulproces numit “tragerea uleiului”. Acest proces implica miscarea uleiului de susan in gura timp indelungat si se spune ca previne decaderea dintilor, halitoza, sangerarea gingivala, uscarea gatului, si intareste dintii, gingiile si falca. Cercetarile clinice confirma acum ca uleiul acesta este superior apei de gura chimice (clorhexidinei) in imbunatatirea gingivitei induse de placa [5] si ca este capabil de reducerea cresterii Streptococcus mutans asociata cu formarea placii orale [6].
Sanatatea infantila/ulei de masaj: un studiu publicat de Jurnalul Indian de Cercetari Medicale in 2000 a aratat ca masarea bebelusilor cu ulei de susan a imbunatatit atat cresterea lor, cat si somnul de dupa masaj, in comparatie cu uleiurile de control cum ar fi cel mineral [7].
Scleroza multipla (SM): la modelul animal de SM, cunoscuta si ca encefalomielita experimentala autoimuna, uleiul din seminte de susan protejeaza soarecii de dezvoltarea bolii prin reducerea secretiei IFN-gama, un factor cheie in initierea inflamatiei si vatamarilor autoimune in sistemul nervos [8]. A mai fost cercetat pentru rolul potential binefacator in alta afectiune neurodegenerativa, boala Hutingdon [9].
Afectiunea renala indusa de antibiotice: uleiul de susan protejeaza impotriva afectiunii induse de gentamicina la cobai prin reducerea vatamarii oxidative cauzate de antibiotic [10].
Ateroscleroza: Uleiul din seminte de susan previne formarea leziunilor aterosclerotice la soarecii hraniti cu o dieta aterogena [11]. Lignanul, antioxidant si anti-inflamatorul care se gaseste in semintele de susan si cunoscut ca susanol a fost identificat ca fiind partial responsabil pentru proprietatile anti-aterogenice ale semintelor. De fapt, susanolul s-a aratat a poseda peste 24 de proprietati binefacatoare si active farmacologic, dintre care multe ar putea contribui la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.
Depresie: susanolul, lignanul din susan, s-a dovedit a exercita un efect similar unui antidepresiv la disperarea comportamentala de la soarecii stresati cronic, in mod specific prin modularea stresului oxidativ-nitrosativ si a inflamarii [12].
Vatamarea ADN-ului indusa de radiatii: susanolul s-a aratat a proteja impotriva vatamarii ADN-ului indusa de radiatia gama, cel mai probabil prin proprietatile lui antioxidante [13]. Este capabil de reducerea mortalitatii la soarecii de laborator tratati impotriva radiatiei, in parte prin prevenirea vatamarii intestinale si a splinei [14]. Cand a fost comparat cu un alt puternic antioxidant, melatonina, s-a gasit ca a fost de 20 de ori mai eficient  impotriva radicalilor liberi [15].
Cancer: susanul contine o lignina solubila in grasime cu proprietati fitoestrogene cunoscuta ca susanina, si care a fost studiata pentru inhibarea proliferarii unei largi game de cancere, incluzand:
Leucemia
Mileoma multipla
Cancer la colon
Cancer la prostata
Cancer la san
Cancer pulmonar

Cancer pancreatic
Efectele anticancerigene ale susaninei au fost puse in legatura cu semnalizarea NF-kappaB [16].
Susanul merita sa fie recunoscut, impreuna cu usturoiul, mierea, curcuma (turmericul) si alte cateva substante alese, ca un aliment-medicament usor accesibil si la dispozitia oricui, si care daca este consumat regulat, ar putea sa salveze chiar vieti.