Full Spectrum - complex de vitamine si minerale cu efect antistres

Rating: 3.8/5 (106 voturi)

43.45 RON
Tva:
24%
Cod produs:
PN0112
Puncte Bonus:
87
Cantitate:
90 TABLETE
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

FULL SPECTRUM- COMPLEX MULTIVITAMINIC, EXCELENT REVIGORANT, ANTISTRESS

 

                 Vitaminele sunt substante organice indispensabile vietii, pe care organismul nu le poate sintetiza în cantitati suficiente sau nu le sintetizeaza deloc. Alimentele consumate în mod obisnuit contin vitamine într-o masura prea mica. Adaosul de vitamine este absolut necesar pentru sanatatea fiecaruia, nu doar pentru sportivi sau pentru cei ce desfasoara activitati fizice sau intelectuale cu mare consum de energie. Alimentele consumate în mod obisnuit contin vitamine într-o masura prea mica. Adaosul de vitamine este absolut necesar pentru sanatatea fiecaruia, nu doar pentru sportivi sau pentru cei ce desfasoara activitati fizice sau intelectuale cu mare consum de energie. Poluarea, devenita astazi o problema reala, stresul cauzat de ritmul alert de viata, alcoolul, nicotina, cofeina, conservantele, anticonceptionalele  si multe alte substante chimice, sporesc necesarul de vitamine, mai ales al celor care locuiesc în marile centre urbane. Vitaminele nu sunt substante miraculoase, dar sunt necesare cresterii si dezvoltarii organismului. Unele vitamine regleaza procesele biochimice, altele sunt componente ale unor sisteme enzimatice si în sfârsit, exista vitamine care influenteaza în mod direct diverse functii ale organismului.

Deoarece vitaminele îsi exercita efectele în mod sinergic, se recomanda utilizarea preparatelor polivitaminice.



Un flacon de Full Spectrum contine 90 tablete si costa 43.45 lei (cel mai mic pret de distributie de pe piata)

 

Se administreaza 1-2 tablete/zi

Obs.:

- Se recomanda la cresterea armonioasa a scolarilor, adolescentilor si tinerilor in general.

- Completeaza o alimentatie saraca in fructe si legume crude.

- Tonifica organismul.

- Favorizeaza absorbtia si utilizarea mineralelor (Ca, Mg, Zn, etc).

Componente
Valoare
Unitate
O tabletã contine: Vitamina A (betacaroten)
1.500
UI
Vitamina E (D alfa tocoferol acetat)
7
UI
Vitamina C (extract din mãcese)
60
mg
Vitamina B1 (tiamin hidroclorid)
1
mg
Vitamina B2 (riboflavinã)
1, 1
mg
Vitamina B6 (piridoxin hidroclorid)
1, 2
mg
Vitamina B12 (concentrat de cobalaminã)
1
mcg
Niacianamidã
10
mg
Bitartarat de colinã
20
mg
Inozitol
20
mg
PABA (acid para aminobenzoic)
5
mg
Biotinã
40
mcg
Acid pantotenic
5
mg
Acid folic
200-mcg
Rutinã
4
mg
Bioflavonoid complex din lãmâie
4
mg
Hesperidinã complexã
2
mg
Betainã HCl
10
mg
Iod
80
mcg
Calciu (chelatat cu aminoacizi)
50
mg
Fier (chelatat cu aminoacizi)
4
mg
Magneziu (chelatat cu aminoacizi)
25
mg
Cupru (chelatat cu aminoacizi)
1, 5
mg
Zinc (gluconat)
10
mg
Crom (GTF)
25
mcg
Seleniu (chelatat cu aminoacizi
20
mcg
Mangan (chelatat cu aminoacizi)
3
mg
Potasiu (gluconat)
10
mg
Molibden
10
mcg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Activitate fizica (stimulare)
1-0-0
Adolescenti 14-18 ani - prev.
1-0-0
Adulti (18-50 ani) - preventiv
1-0-0
Alcoolism
1-0-0
Anemie
1-0-0
Atentie
1-0-0
Boala Vilebrand
1-0-1
Convalescenta
1-0-0
Copii 1-14 ani, dezv. armonioasa
1-0-0
Cresterea rezistentei musculare
1-0-0
Dischinezie biliara
1-0-0
Hepatita
1-0-1
Malabsorbtie intestinala
1-0-0
Oboseala
1-0-0
Persoana in varsta - preventiv
1-0-0
Stres
1-0-0
Varsat de vant
1-0-0
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
Parazitozele intestinale si tratamentul natural cu produsele Calivita

                Parazitozele constituie un motiv de reala ingrijorare pentru oricine. In ultima vreme tot mai multi adulti au fost depistati cu diversi paraziti. Una din cauzele aparitiei acestora este igiena necorespunzatoare, insa lambria este rezistenta si la clorinarea apei, deci contaminarea este inevita
            Pentru o mai buna intelegere a fenomenului trebuie cunoscute cateva notiuni...
            Parazitul este o fiinta vegetala sau animala care traieste temporar sau definitiv pe seama altei fiinte vegetale sau animale, deseori provocandu-i tulburari evidente.
            Parazitismul reprezinta un mod de viata in care o fiinta foloseste, in parte sau in totalitate, ca mediu necesar vietii sale, o alta fiinta.
            Parazitozele sunt boli cauzate de prezenta in organism a diversi paraziti. Cele mai intalnite parazitoze sunt: giardioza sau lambiaza, ascaridioza si oxiuroza.


Giardioza

       Giardia este un parazit al intestinului subtire si al cailor biliare. Odata patruns in tubul digestiv al omului, parazitul se multiplica rapid, ajungand chiar la densitati de 1 milion de paraziti de 1 milion de paraziti/ cm patrat de mucoasa intestinala. Astfel apare malabsorbtia, deoarece portiuni intregi de pe suprafata intestinala sunt sustrase procesului de absorbtie.
       Contaminarea se realizeaza prin ingestia chisturilor de pe fructe sau legumele contaminate si nespalate, ingestia de alimente contaminate, maini murdare, apa contaminata. Apar urmatorele simptome: diaree, constipatie, dureri abdominale, dureri de cap, balonare, lipsa poftei de mancare, manifestari cutanate (prurit). In cazul in care parazitul patrunde in caile biliareestra si intra hepatice, apare lambliaza hepatobiliara cu rol in declansarea de coleciste, dischinezii biliare, enterite, colite. Lambliile declanseaza simptome cum ar fi: balonare, stare de oboseala, ameteala, pierdere in greutate. De asemenea se poate ajunge la hepatomegalie, cu alterarea probelor functionale hepatice.


Ascaridioza

        Ascaridioza este provocata de Ascaris Lumbricoides (limbric), un parazit de culoare alb=galbuie, uneori roz care masoara 15-25 cm. Ouale inghitite odata cu alimentele contaminate (fructe sau zarzavaturi nespalate) sau cu apa infestata ajung in intestin, unde, sub influenta sucurilor intestinale, isi pierd invelisurile, eliberandu-se larvele.
       Larvele strabat peretele intestinal si, pe cale venoasa, ajung in ficat, apoi, prin venele suprahepatice, la inima. Mai departe, prin mica circulatie, ajung in plamani unde perforeaza peretle alveolar, urca de-a lungul arborelui respirator si, prin trahee ajung in cavitatea bucala, de unde, inghitite, ajung din nou in intestin devenind adulte. Formele adulte se acupleaza, iar dupa 2-3 luni, femelele depun oua. Viata ascaridului adult este 1-2 de oua.
      Ascaridioza se face cunoscuta printr-o serie de tulburari clinice caracteristice celor 2 faze: de larva si de adult. In prima faza, cand are loc trecerea larvelor prin plamani, ne vom confrunta cu o adevarata pneumonie ascaridiana. In faza a doua, intestinala, vor aparea: dureri abdominale insotite de greata, balonari, modificari de apetit, tulburari de tranzit, cefalee, ameteli, prurit, anemie. Prezenta parazitului in caile biliare constituie cauza icterelor obstructive.



Oxiuroza

      Oxiurul este un parazit mic, femela masurand pana la 1 cm, iar masculul 0, 3-0, 5 cm. Trieste in cecum si migreaza, in special noaptea, spre orificiul anal, unde depune oua. Migrarea se face, deobicei, seara si se caracterizeaza printr-un prurit anal greu de suportat. Este introdus in organism prin intermediul mainilor murdare. Este insotit de prurit, insomnie, urticarie (datorita toxinelor), amenoree, apendicita parazitara, depresii grave, ocluzii intestinale.

     Parazitozele enumerate mai sus sunt raspnadite pe intregul glob, cu frecventa mai ridicata in colectivitatile de copii. Indiferent de tipul parazitului, prezenta acestuia in organism influenteaza negativ dezvoltarea fizica si psihica a celor infestati.Oranismul in plina dezvoltare al copiilor, cu necesitati energetice sporite, poate suferi mai mult de pe urma diversilor paraziti. Astfel, pot aperea tulburari de digestie si de absorbtie, inhibarea activitatii unor enzime, modificari ale mucoasei intestinale, toate acestea urmate de intarzieri in cresterea si dezvoltarea copiilor. De asemenea, toxinele eliminate de paraziti pot cauza tulburari neuro-psihice, tulburari de memorie, de atentie, de concentrare.
     In concluzie, parazitozele afecteaza intreg organismul. Nu trebuie laste netratate, dar nici tratate cu medicamente in exces sau nepotrivite.

      CaliVita International ofera o gama variata de produse naturale cu rol anti-parazitar, fara efecte secundare...

Solutia ideala pentru astfel de situatii cuprinde 3 etape:

    1. Distrugerea si eliminarea parazitului
    2. Eliminarea din organism a toxinelor rezultate in urma activitatii parazitului
    3. Refacerea organelor interne si a mucoaselor afectate de parazit

 

1. Distrugerea parazitului se poate realiza cu:

- Garlic Caps (extract de usturoi): omoara toti parazitii si totodata detoxifica organismul, accelereaza epitelizarea (vindecarea ranilor) mucoasei digestive si a organelor lezate. Este util in unele pneumonii, bronsite, traheite, ajuta la efacerea plamanilor dupa pneumoniile ascaridiene.

- Meal Time: contine enzime digestive care, impreuna cu extractul de usturoi (Garlic Caps), omoara chisturile de Giardia si ciupercile (prin continutul de usturoi si cuisoare). In acelasi timp este un bun dezinfectant, tonifica sistemul imunitar, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, protejeaza ficatul, elimina substantele reziduale.

- Para Protex: contine substante biologic active, de mare ajutor in lupta organismului cu parazitii, ciupercile si viermii intestinali. Actioneaza si asupra efectelor prezentei acestora in tractul digestiv si nu numai. Prin natura compozitiei sale lupta exclusiv impotriva agentilor intrusi, protejand bacteriile utile din intestine.

- White Willow: scoarta de salcie alba, are proprietati viermifuge.


2. Detoxifierea organismului se realizeaza excelent cu Pure Yucca


3. Refacerea florei intestinale si implicit a mucoaselor lezate de prezenta parazitului se face cu:

- AcZymes si Acidophilus: refac flora intestinala si asigura buna functionare a intestinului afectat.

- Green Care: cicatrizeaza leziunile intestinului cu ajutorul clorofilei. Mediul alcalin realizat este neprielnic parazitilor, iar vitaminele si mineralele prezente refac organismul afectat.

- Cholestone: contine usturoi si pectina de mar, care amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei intestinale.

- Bee Power Royal Jelly: bogat in laptisor de matca, regenereaza tesuturile arborelui bronsic si este util in bolile hepatice, nevrite.

- OxyMax: prezenta oxigenului este neprielnica parazitilor si ajuta la refacerea rapida a tesuturilor lezate.

- Complexele multivitaminice Full Spectrum, Vital A, B, AB, 0, Lion Kids Punch with vitamin D , refac organismul dupa procesul de malabsorbtie ce insoteste parazitoza.

- Ocean 21: prin continutul de Aloe Vera reface tot tractul digestiv iar prin continutul de alge marine ofera din belsug necesarul de proteine, vitamine, minerale; sucul de morcov si sfecla (surse bogate in vitamine si minerale) refac tesuturile epiteliale.

- Super Soya Lecithin si Stress Management: prin complexul de vitamine din grupele B si C refac tesuturile.


Atentie! O combinatie optima de cateva produse  cu precizarea ca trebuie tinut cont ca la copii se administreaza dozele injumatatite clinicaverde.ro partener Calivita recomandam : Para Protex, Garlic Caps, Pure Yucca (la copii nu se da), Meal Time (mai ales la copii) si Acidophilus) este suficienta pentru solutionarea optima a parazitozelor.

Astenia de primavara

       Odată cu sosirea primăverii, vremea este din ce în ce mai plăcută, zilele sunt mai lungi, totuşi multe persoane, în loc să se simtă reenergizate, se luptă în această perioadă cu o senzaţie de epuizare, de indispoziţie şi somnolenţă. Simptomele diferă de la persoană la persoană, la unele fiind mai vage, la altele mai accentuate, dar astenia de primăvară afectează pe toată lumea. Dar ce anume poate fi în spatele acestei stări ?

        Există multe explicaţii  pentru astenia de primăvară, dar devine din ce în ce mai evident faptul că în această stare complexă sunt implicaţi mai mulţi factori şi, din acest motiv, şi  abordarea problemei trebuie făcută ţinând seama de mai multe lucruri. Astenia de primăvară nu este o boală, ci o stare asupra căreia putem interveni (şi pe care o putem depăşi) cu multă uşurinţă.

    Carenţa de vitamine: este una dintre numeroasele explicaţii şi cea mai obişnuită sau, cel puţin, cea mai la îndemână. În timpul iernii, alimentaţia noastră nu este atât de diversificată, posibilităţile de alegere sunt mai limitate, astfel că este deficitară nu numai în vitamine, dar chiar şi în enzime. Chiar dacă ne străduim să consumăm zilnic legume şi fructe proaspete, doar un segment foarte îngust de populaţie are acces la legume şi fructe cu adevărat proaspete, din cauză că majoritatea sunt conservate sau modificate genetic.
      Ce putem face ? Pe lângă consumarea unor cantităţi mari de legume şi fructe şi o dietă echilibrată, se recomandă completarea alimentaţiei noastre cu suplimente alimentare de calitate. Clinicaverde.ro partener CaliVita oferă un spectru larg de astfel de produse, de ex. multivitamine (Full Spectrum, produse adecvate grupelor sanguine etc.), produse antioxidante (qProtect  Mega qProtect , Smokerade etc.), din care fiecare persoană îşi poate găsi produsul cel mai potrivit. Nu uitaţi de produsul nostru deosebit, ZenThonic, sau de produsele reenergizante, cum ar fi Coenzyme Q10, Energy and Memory etc.).

      Factori psihologici: deşi în multe locuri se consideră că simptomele asteniei de primăvară au o determinantă psihică (fiind o stare „la modă” în această perioadă), nu trebuie să omitem faptul că această teorie are o puternică bază reală. În timpul iernii, din cauza zilelor lipsite de lumină puternică şi reducerii activităţii fizice, scade nivelul hormonului numit serotonină, având drept consecinţă oboseala şi depresia.
      Cum putem depăşi această stare ? În nici un caz să nu compensăm senzaţia de fericire cu dulciurile. Să facem multă mişcare, să petrecem mai mult timp în aer liber, chiar dacă stăm într-un birou, să deschidem fereastra. Chiar şi o scurtă plimbare prin parc, după-amiaza, poate fi de mare ajutor !

      Metabolismul: iarna, metabolismul nostru este mai lent. Activităţile noastre fizice sunt mai reduse, avem  nevoie de mai mult somn şi petrecem mult mai puţin timp în aer liber. Metabolismul poate fi accelerat prin practicarea de exerciţii fizice (preferabil, în aer liber), cum ar fi mersul pe jos sau alergatul. Trebuie însă să ne gândim şi la starea tegumentului nostru şi metabolismul acestuia. Să ne începem fiecare zi cu duşuri alterativ calde-reci, apoi să ne îngrijim pielea cu produsele cosmetice CaliVita, de o calitate deosebită. Nu uitaţi că pentru atingerea scopului propus, bătălia pentru combaterea celulitei trebuie începută din timp, şi la aceasta poate contribui, într-o măsură importantă, crema anticelulitică C-Rx distribuită de CaliVita.

    Curăţenia mare de primăvară. Multă lume admite că primăvara trebuie începută cu o curăţenie mare care să se extindă asupra întregului organism. Printre produsele CaliVita găsiţi numeroase produse care favorizează procesele de detoxificare ale organismului (de ex. Green Care, Liquid Chlorophyll, Detox Patch, apa alcalină produsă de Aquarion etc.), indiferent de cura de detoxificare pe care o alegeţi.

      Debarasaţi-vă de starea depresivă, de kilogramele acumulate în perioada  de iarnă şi alegeţi, cu îndrăzneală, produsele CaliVita, ca un completare în bătălia împotriva asteniei de primăvară.

Vitamina C

              Vitaminele sunt compuşi organici complecşi, biologic activi, indispensabile pentru funcţionarea corespunzătoare a organismului. Cea mai mare parte a vitaminelor nu pot fi produse de organism, astfel încât trebuie luate din alimente şi/sau suplimente alimentare.

În funcţie de solubilitate, vitaminele pot fi împărţite în două gupe mari, :

  • vitamine solubile în grăsimi (vitamine liposolubile)
  • vitamine solubile în apă (vitamine hidrosolubile)


Organismul are nevoie de ambele grupe de vitamine, deoarece împreună fortifică sistemul imunitar al organismului. În cazul unei alimentaţii deficitare în vitamine, pot apărea simptomele unor boli: în cazuri mai uşoare, hipovitaminoza, iar în cazurile mai grave, avitaminoza, cu manifestările clinice specifice.


Scorbutul, o afecţiune cauzată de deficienţa vitaminei C, a fost descris deja la începutul secolului al XV-lea, astfel încât poate fi considerat una dintre cele mai vechi afecţiuni cunoscute.  A făcut ravagii în timpul războiului şi foametei, în special în rândul navigatorilor. Era cunoscut chiar şi de navigatorii vikingi, care pe baza simptomelor l-au denumit skyrbjur.
Deoarece populaţia saşă de pe ţărmurile nordice ale mării nu putea pronunţa acest cuvânt, l-au denumit schrbock, ulterior fiind tradus în latină în scorbutus.

În mijlocul anilor 1700, când încă nu se ştia nimic despre vitamine, un medic de pe o navă, J. Lind, a descoperit o relaţie între sângerarea gingiilor, căderea dinţilor şi vindecarea lentă a rănilor  (simptome tipice scorbutului)  şi consumul de citrice. Totuşi, încă multă vreme, scorbutul a fost considerat o boală contagioasă. Abia în anul 1912, în urma unor experimente pe porcii de mare, s-a putut dovedi că scorbutul este într-adevăr o boală datorată lipsei unei vitamine, din cauza consumului insuficient de fructe şi legume proaspete. După ce s-a clarificat că citricele şi verdeţurile conţin cea mai mare cantitate din aceasta, la sugestia lui Dummond a fost denumită vitamina C (pe atunci, litera B era deja „ocupată” de o altă vitamină).

La sfârşitul anilor 1920, Szent-Györgyi Albert a găsit o substanţă necunoscută în glandele suprarenale pe care, după stabilirea compoziţiei (C6H8O6) a denumit-o acid hexuronic (1928). A observat că această substanţă se găseşte nu numai în glandele suprarenale, ci şi în citrice, dar nu putea să extragă cantităţi suficiente pentru a o examina din punct de vedere chimic. Datorită unui complex de împrejurări extraodinare, a realizat că ardeiul verde din Szeged conţine cantităţi mari din această substanţă.

Conform legendei, nu îi plăcea ardeiul şi, când într-o seară soţia i-a pus lângă mâncare şi un ardei, în loc de ceartă şi discuţii, ca un soţ liniştit, într-o clipă de neatenţie a soţiei, a ascuns ardeiul în buzunarul hainei sale. După cină, a coborât în laborator şi, după multe alte fructe şi legume pe care experimentase până atunci fără succes, neavând nimic de pierdut, a scos ardeiul salvat la cină, şi s-a apucat de treabă. Se pare că în aceeaşi seară, soluţia se afla în mâinile sale. A ştiut că a găsit mina de aur pentru vitamina C. După cantităţile infime extrase la început, acum era capabil să producă dintr-o dată mai multe kilograme. Din 10 litri de suc de ardei, putea să obţină 6, 5 gr de acid hexuronic.

Conform amintirilor lui  Szent-Györgyi Albert: „Câteva săptămâni mai târziu, aveam în mâinile mele mai mult de jumătate de kilogram de vitamină; până atunci aveam doar miligrame. Această cantitate am împărţit-o în întreaga lume, şi astfel am aflat care este compoziţia chimică exactă a vitaminei C. Consecinţa este că astăzi se fabrică tone, fiind  sursa de bază pentru sănătatea omului”.

În zilele noastre, acidul ascorbic este utilizat nu atât pentru prevenirea deficienţei de vitamina C, ci mai ales pentru efectul său antioxidant şi de protecţie celulară.  

Acidul ascorbic este una dintre cele mai importante vitamine, stimulând numeroase reacţii. Efectul său antioxidant accelerează regenerarea celulelor, anihilând radicalii liberi; este indispensabil pentru ţesuturile conjunctive, pentru formarea colagenului. Are un rol important în respiraţia celulară, creşte în sânge nivelul  anticorpilor produşi de sistemul imunitar şi astfel organismul poate lupta mai activ împotriva infecţiilor şi a bolilor, în general. Fortifică ţesutul muscular, pereţii vaselor capilare, ajută vindecarea rănilor, absorbţia calciului şi a fierului; este indispensabil pentru sănătatea dinţilor, gingiilor şi a oaselor. Activează numeroase enzime, participă la sinteza hormonilor din glandele suprarenale, oferă protecţie împotriva stresului etc.

Este o substanţă optic activă, dextrogiră. Deseori se poate auzi că nu există nici o diferenţă între efectul acidului ascorbic natural şi cel sintetic exercitat asupra organismului. Dar, aceasta nu este întru totul adevărat: dintre cei doi izomeri ai vitaminei C (acelaşi număr de atomi, dar molecule cu structuri diferite), acidul L- ascorbic şi D- ascorbic, doar tipul L- reprezintă forma bioactivă, adică doar acesta are efectul deplin al vitaminei. În timp ce în sursele naturale se găseşte doar această formă, substanţele preparate sintetic conţin şi acid D- ascorbic.

Acidul L-ascorbic poate fi găsit atât în plante, cât şi în organismul animalelor. Unele plante au un conţinut de acid ascorbic deosebit de mare. De exemplu, 100 gr de măceşe conţin aproximativ 400 mg;  bradul, 200mg; pătrunjelul, 185mg; ardeiul verde, 125 mg şi varza, 87mg.

Fiind o vitamină hidrosolubilă, surplusul de acid ascorbic este eliminat în 4-6 ore prin urină. De aceea, este mai indicat să se consume mai multe doze mici în timpul zilei, sau suplimente cu eliberare întârziată, la a căror fabricare se utilizează acid ascorbic natural.

Dr. Kohán József